joi, 15 noiembrie 2012

WORLD TOURNAMENT JAPONIA 2012


In perioada 09 - 12 noiembrie 2012 ne-am deplasat in frumosul oras japonez Toyama pentru a participa la a 3 editie a Campionatului Mondial de Karate Kyokushin Rengokai care se desfasoara din 4 in 4 ani numai in Japonia.
Cu toate ca sau anuntat aproape 400 de sportivi din 80 de tari la acest Campionat din cauza crizei finaciare mondiale au participat doar 200 de sportivi din 68 de tari.
Gazdele japoneze condusi de presedintele organizatiei shihan Yoshikazu Koi au organizat acest eveniment cum numai ei ar fi putut face adica totul la superlativ si perfect.
In prima zi pe 10 noiembrie 2012 concursul a inceput la ora 10.00 si sa terminat la 18.30 si sau desfasurat preliminariile la toate categoriile de concurs.
A doua zi pe 11 noiembrie 2012 competitia a inceput la ora 10 si s-a terminat la ora 17.00 si a inceput cu tehniciile de spargeri pentru primii 16 sportivi barbati.
Sempai Feodorov Paul a avut onoarea sa deschida  concursul avand primul meci din campionatul mondial impotriva unui oponent din Azerbaijan pe care la castigat, al doilea meci  la pierdut  impotriva celui care va iesi Vicecampion Mondial spaniolul Jonathan Tineo.
Sportivul Mihalache Iordan a castigat primul meci impotriva unui sportiv din Turkmenistan, in al doilea meci a  fost invins in ultimele 15 secunde din cauza unei accidentari la picior de un "urias" de 2 metri si 115 kg din Australia.
Sportiva Leonov Andreea a fost singura din echipa noastra care sa calificat in primele 16 sportive a categoriei pentru a doua zi invingand o sportiva din Kazashstan, in al doilea meci a fost invinsa de o sportiva din tara gazda, campioana a Japoniei in 2011 si locul 2 mondial in 2008.

Dupa rezultatul de exceptie obtinut de sportivul Beznea Romeo in Japonia 2009 la Cupa Mondiala cand  a iesit Loc III invingandul in finala mica pe acelasi Jonathan Tineo consider ca rezultatele de la acest campionat nu sunt slabe, meciurile nu sau pierdut din cauza comportarii slabe a sportiviilor ci din cauza lipsei de experienta pentru acest nivel mondial.
Acest campionat mondial a fost o experienta deosebita pentru sportivii concurenti ai clubului nostru, au vazut nivelul tehnico - tactic la care se afla vis - a - vis de sportivii din alte tari dar mai ales de sportivii tarii gazda.


Ca sa ajungem sa participam la acest nivel cei 3 sportivi: Feodorov P, Mihalache D si Leonov A au participat in ultimii 4 ani la foarte multe campionate nationale si internationale unde au obtinut rezultate bune si foarte bune.
Pregatirea pentru acest campionat s-a inceput in urma cu cateva luni, dar dupa ce am vazut ce sa intamplat in Japonia consider ca nu au fost destul antrenamentele si sacrifiicile pentru ca diferenta dintre sportivii nostrii si  sportivii din alte tari mai ales cei japonezi a fost a facuto alte motive: atitudinea, centralizarea antrenamentelor, sparingurile, meciurile oficiale, motivarea finaciara si altele.
Au fost sportivii care erau profesionisti adica primesc salarii, prime...etc, sportivii care sau antrenat  in salii profesioniste din Japonia, America sau Olanda si au avut parteneri de sparing de calitate superioara, sportivi care au campionate si meciuri oficiale in fiecare luna si a-si permit sa mearga oriunde in lume ca sa lupte in turnee oficiale si diferentele au putea sa continue.
Am plecat din Japonia de la acest campionat cu amaraciunea ca nu am putut face mai mult deoarece nu suntem la fel de perfectionisti ca japonezi, dar cu speranta ca pe viitor am putea obtine mult mai bune rezultate bune si foarte bune daca vom avea un sprijin financiar si logistic mai bun din partea autoritatilor si sponsorilor ca sa putem participa la mai multe campionate oficiale deoarece pepiniera de sportivi o avem foarte buna, la ora actuala in judetul Tulcea avem peste 200 de sportivi practicanti de arte martiale.


Nu am fi putut sa ne deplasam in Japonia ca sa participam la acest Turneu Mondial fara sprijinul Primariei Tulcea, Consiliul Judetean Tulcea, Terra Construct, HiperDunarea, Livamex, RomInsol, Remarom International, Inter Solution, JT Grup, East Media Art Bucuresti pe aceasta cale  dorim sa le multumim pentru sprijinul finaciar.
Osu!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu